Google News

Google News torna a oferir servei a l’Estat espanyol

Google News (https://news.google.com), també dit Google Notícies, és un agregador i buscador de notícies automatitzat que recull constantment la informació dels principals mitjans de comunicació en línia. Després de gairebé vuit anys d’aturada, Google Notícies ha reprès (22 de juny de 2022) el seu servei a l’Estat espanyol (veieu-ne el comunicat de premsa al blog de Google: https://blog.google/products/news/google-news-returns-spain/). La funcionalitat és operativa a través del web i de l’app mòbil.

La companyia assegura que té el compromís “d’ajudar els lectors a trobar notícies fiables i ben contrastades”. El servei té un botó de filtre que permet oferir informacions a escala internacional, nacional i local.

Un altre punt important d’aquesta nova proposta és la capacitat de personalitzar els temes que ens resulten interessants: afegir, eliminar, reordenar, etc. Val a dir que actualment no existeix la possibilitat de filtrar pel català.

La raó de l’aturada del servei de l’agregador durant prop de vuit anys rau amb la disconformitat de Google a seguir la llei de propietat intel·lectual que va aprovar l’executiu de Mariano Rajoy el 2014. Aquesta llei establia que els agregadors de notícies havien de pagar un cànon a una entitat de gestió de drets, la qual cosa, a parer de Google, feia inviable el ‘negoci’. Amb l’aprovació de la nova llei de propietat intel·lectual del 2021 (anomenada llei Iceta), Google considera que ara es donen millors condicions: el cànon se substitueix per una quantitat que varia en funció de les negociacions entre les parts a través d’acords col·lectius o individuals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes". Només utilitzem galetes estadístiques i les necessàries per a una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca