inscripció ibèrica sobre plom

El Catàleg en línia del Museu d’Arqueologia de Catalunya

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Arqueoxarxa han desenvolupat el projecte del Catàleg en línia a fi de difondre digitalment els objectes més rellevants de les col·leccions arqueològiques catalanes.

Es tracta d’un projecte col·laboratiu en el qual han participat els 11 museus que integren l’Arqueoxarxa: Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, el Museu Comarcal de l’Urgell (Tàrrega), el Museu de la Noguera (Balaguer), el Museu de Guissona, el Museu de Gavà, el Museu de Badalona, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès), el Museu d’Història de Sabadell i el Museu Arqueològic de l’Esquerda (Roda de Ter). L’Arqueoxarxa engloba la col·lecció arqueològica més gran de Catalunya, a través de la qual podem endinsar-nos a la història de Catalunya des de la prehistòria fins a l’època moderna.

El catàleg ofereix una fitxa documental de cada peça (en aquest moment, 888) amb imatges d’alta definició i models 3D. És consultable mitjançant una base de dades que permet filtrar les cerques per nom, seu, material, tècnica, datació, jaciment i cultura. Els resultats de les cerques també es poden ordenar per títol i data.

Fotografia: Carta en escriptura ibèrica amb incisions sobre làmina de plom. Té forma rectangular allargada, amb contorns irregulars, i degué estar enrotllada en nou plecs. Està escrita per les dues cares en signari ibèric nord-oriental. A la cara A hi ha sis línies escrites que ocupen tota la superfície i a la cara B una línia que va d’un extrem a l’altre (© Museu d’Arqueologia de Catalunya – Ullastret)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes". Només utilitzem galetes estadístiques i les necessàries per a una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca