fake news

La Unió Europea aprova les normes de Serveis Digitals i de Mercats Digitals

La Unió Europea ha publicat aquest mes de novembre la Norma de Serveis Digitals (Digital Services Act, DSA) i la Norma de Mercats Digitals (Digital Markets Act, DMA). Ambdues lleis formen un conjunt únic de noves normes que s’aplicaran a tota la Unió Europea per a crear un espai digital més segur i obert.

Tenen com a objectiu:

  1. Crear un espai digital més segur en el qual es protegeixin els drets fonamentals de tots els usuaris dels serveis digitals.
  2. Establir condicions equitatives per fomentar la innovació, el creixement i la competitivitat, tant al mercat únic europeu com a nivell mundial.

La Norma de Serveis Digitals s’adreça a una gran nombre de serveis en línia, des de simples llocs web fins a serveis d’infraestructura d’Internet i de plataformes en línia. Per exemple, mercats en línia, xarxes socials, plataformes per compartir contingut, botigues d’aplicacions i plataformes de viatges i allotjament en línia.

La Norma de Mercats digitals dona a les empreses més petites més poder competitiu en comparació amb els grans gegants tecnològics com Apple, Amazon, Google i Meta. Les mesures inclouen obligar a Apple i Google a permetre els usuaris desinstal·lar aplicacions preinstal·lades als seus dispositius, així com obligar-los a eliminar l’autopreferència als resultats de la cerca. Més enllà d’això, aquestes empreses haurien de proporcionar més transparència sobre les mètriques publicitàries, etc.

El nou marc legal també pretén donar resposta a la preocupació cada vegada més creixent sobre l’intercanvi de béns, serveis i continguts il·legals en línia (entre altres, les notícies falses).

Properes passes

 

DSA
DMA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes". Només utilitzem galetes estadístiques i les necessàries per a una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca