UdgDivulga

UdGDivulga: el portal de divulgació científica de la Universitat de Girona

La Universitat de Girona (UdG) aquest estiu ha posat en marxa UdGDivulga, un nou portal web per donar a conèixer i divulgar la recerca de la institució. La pàgina conté les darreres novetats en matèria d’avenços científics que s’impulsen des de la UdG amb la finalitat de transmetre aquests coneixements al conjunt de la població.

El llançament d’UdGDivulga és una de les accions incloses al Programa de Comunicació de la Recerca de la UdG aprovat el 2021. En aquest document, s’hi contempla la creació d’un portal web de divulgació científica que inclogui continguts escrits i audiovisuals per promoure la recerca. Aquest objectiu s’assoleix a través del principal apartat del portal, el qual conté notícies de recerca sobre els avenços científics de la comunitat universitària.

UdGDivulga disposa, entre d’altres blocs, de la secció “Càpsules de Ciència”, on s’hi poden visualitzar xerrades que el personal investigador de la UdG fa, en línia, a l’alumnat d’instituts catalans. En aquestes converses, que formen part de la iniciativa Un dia en la #UdGRecerca, s’hi poden apuntar centres de tot Catalunya i permet que el jovent interactuï amb el ponent. Aquesta iniciativa permet un doble benefici: que el personal investigador pugui comunicar la seva recerca i que l’alumnat adquireixi, de primera mà, els coneixements d’una temàtica concreta.

La pàgina compta també amb una agenda on s’hi promocionen activitats destinades al foment de les vocacions científiques. Aquestes accions estan dirigides a la població en general i al públic infantil i jove en particular, com per exemple, la Setmana de la Ciència, el Jove Campus de Recerca o la Nit de la Recerca.

Finalment, el portal disposarà en els pròxims mesos d’un apartat que inclourà tot tipus de xerrades i taules rodones que s’han realitzat al llarg dels dos anys de pandèmia (del març del 2020 al març del 2022). Aquest bloc comptarà amb 200 conferències relacionades amb la recerca i estaran classificades per diferents àmbits d’estudi per tal que puguin ser consultades per tota la comunitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes". Només utilitzem galetes estadístiques i les necessàries per a una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca