Simulacions interactives de ciències i de matemàtiques

Simulacions interactives de ciències i de matemàtiques (en anglès, Interactive Simulations for Science and Math) és un web que ofereix simulacions interactives de matemàtiques, ciències, física, química, biologia i altres ciències. Aquestes simulacions, gratuïtes, s’animen mitjançant l’ús de gràfics, controls interactius, controls lliscants i botons d’opció. Les simulacions involucren els estudiants mitjançant un ambient intuïtiu i similar a un joc, on aprenen explorant i descobrint.

El web fou fundat el 2002 pel guanyador del Premi Nobel Carl Wieman i és hostatjat per la Universitat de Colorado a Boulder.

Les simulacions funcionen amb Java, Flash o HTML5 i es poden executar en línia o descarregar en un ordinador. Totes les simulacions són en codi obert. Diversos patrocinadors donen suport al projecte PhET, la qual cosa permet que aquests recursos siguin gratuïts per a tots els estudiants i docents.

Els mestres tenen accés a consells específics sobre simulacions, incloent-hi vídeos, recursos per ensenyar amb simulacions i activitats compartides per la comunitat de mestres. Les simulacions estan traduïdes en 97 idiomes (no pas en català, encara).

A continuació enllacem a una simulació de les propietats del gasos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes". Només utilitzem galetes estadístiques i les necessàries per a una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca